Om os

Om os

Velkommen til Nørre Alslev Private Børnehus

Vi er et privat børnehus med plads til 52 børn i alderen 0 til 6 år. Vi er beliggende i centrum af Nørre Alslev by, vi har en dejlig stor legeplads, og har fordelen ved både at have bymiljø og naturen tæt på.

Vi har et motto som hedder, Tid til leg – tid til mig. I er meget velkommen til at komme på besøg efter aftale. Så vil vi med glæde bruge tid på at vise jer rundt og fortælle om vores dejlige Børnehus.

Nørre Alslev Private Børnehus startede som en kommunal institution, der blev indviet i 1971. Børnehuset er beliggende i centrum af Nørre Alslev, men alligevel tæt på naturen.

Vi blev en privat institution den 1. januar 2013. Den 1. april 2017 blev vi en integreret institution hvor vi nu har plads til 12 vuggestuebørn og 40 børnehavebørn. I den forbindelse ændrede vi navn til Nørre Alslev Private Børnehus.  Vi er tilknyttet Landsorganisationen Danske Daginstitutioner, som bl.a. arbejder for at fremme den selvejende institutionsform. Vores hverdag ligner på alle måder en kommunal institution, vi har blot flere hænder at gøre godt med.

 

Inde i Børnehuset

Vi har plads til 64 enheder, et vuggestuebarn tæller 2 enheder, et børnehavebarn tæller en enhed, hvorfor det faktiske børneantal kan variere. Vi har en vuggestue med plads til 12 børn op til 2 år og 10 måneder, som hedder Rødderne. Vi har to børnehavestuer med børn fra alderen 2 år og 10 måneder til 6 år, Søløverne og Delfinerne.

Hver stue består af et grupperum samt tilhørende mindre legerum. Stuerne er centreret omkring vores fælles garderobe/alrum. Til hver stue er tilknyttet toiletforhold.

Alle børn sidder ved høje borde og stole, vuggestuebørnene benytter trip trap stole, og legetøjet er placeret i børnehøjde.

I vores nærmiljø er der skov, mose og grønne områder og vi er tæt på offentlige transportmidler.

Legepladsen

Om os

Vi har en stor legeplads, der går rundt om hele huset. Det er en gammel legeplads med en del frugttræer og buske. Vi har en bålhytte, hvor vi både har mulighed for at hygge og lave bål mad Vi har en sanselabyrint med dufte og frugtbuske.
Yderlige har børnene mulighed for udfoldelser på gynger, legetårn, sandkasser, en prærievogn, balance– og kolbøttestænger, en stor høj med rutschebane. Højen fungerer også som kælkebakke om vinteren. Der er gode muligheder for, at børnene kan lege både i nærheden af voksne, og lidt mere uforstyrret.

Vi har 11 ansatte

På hver stue er der tilknyttet to pædagoger og en medhjælper.

Derudover er der en leder, en souschef (der også er tilknyttet en stue som pædagog), og en pedelmedhjælper.