Søvnpolitik

Søvnpolitik i Nørre Alslev Private Børnehus

SøvnpolitikVi har her i børnehuset valgt, at alle børn i vuggestuen puttes til middag. Der sidder en voksen sammen med de børn som sover inde (2-3årige) de første 30 min. De børn som ikke er faldet i søvn efter de 30 min, tages op og får tøj på. De andre børn sover til de vågner af sig selv. Børn under 1 år har ofte brug for en ekstra lur, hvilket de tilbydes inden kl. 9. Dette fordi, vi som udgangspunkt gerne vil have samlet børnegruppen imellem kl. 9 og kl.11, da det er her fællesskabet styrkes, og de planlagte pædagogiske aktiviteter afvikles.

Vi har alle brug for søvn for at kunne fungere optimalt i vores hverdag. Børn har ligesom voksne forskellige behov for søvn. Fælles for børn og voksne er dog at vi alle har brug for søvn for at kunne lære og udvikle os. En dag i institution stiller store krav til børn. De er i den grad på arbejde, med at forholde sig til mange mennesker både børn og voksne, de bliver præsenteret for et væld af sansemæssige indtryk, og de er mange gange i løbet af en dag i ”forhandling” om hierarki børnene imellem.

Børnehavebørn sover efter behov og aftale med forældrene. Dog vækker vi ikke et sovende barn, da al forskning viser, at en god og rolig søvn om dagen, er medvirkende til at børnene sover roligt, også om natten. Denne rolige søvn, skaber grobund for sunde udhvilede børn, som har en god dag her hos, samt en god eftermiddag/aften hjemme hos jer.